Afdelingsbestuur

 


Léon Neven
Voorzitter
Ik ben Léon Neven, geboren in 1983, werkend in het VMBO op een school in Gouda. Ik wil niets liever dan dat leerlingen onder andere door mijn invloed met plezier goed leren bewegen een warm hart toedragen. Naast mijn werk als docent LO ben ik ook opgeleid als fysiotherapeut. Ik ben, naast windsurfen en zeilen ook aangesloten bij een atletiek vereniging en speel ik hockey.
Ik ben toegetreden tot de afdeling Rotterdam, omdat ik het erg belangrijk vind om mezelf te blijven scholen en te netwerken met vakgenoten in de regio. Zo'n regio als Rotterdam topsportstad moet toch echt een actieve vertegenwoordiging van de KVLO hebben. Vandaar dat ik samen met de collega's in het bestuur mijn schouders eronder heb gezet om de afdeling weer op gang te helpen!
Stefan Gomes
Penningmeester
Ik ben Stefan Gomes, geboren in 1984 en werkend op een VMBOschool in Gouda. Ik geef daar de lessen LO1 en LO2. Ook ben ik de leerlingbegeleider van de tweede klas van de MAVO. Ik ben naast een zeiler een actieve hardloper.
In het bestuur heb ik de functie penningmeester. Ik vind netwerken erg belangrijk! Dit in de breedste zin van het woord: inspiratie opdoen voor elkaars lessen, kennis overdracht, gezelligheid.
Jan van Buuren
lid
Mijn loopbaan in het onderwijs begon bij het politiekorps Rotterdam Rijnmond waar ik verantwoordelijk was voor het opleiden en trainen van volwassenen die werkzaam waren bij de politie. Na een aantal jaar begon het onderwijs aan jongeren toch steeds meer aantrekkingskracht op mij uit te oefenen en ben ik begonnen als LO docent op een VSO MLK school te Brielle. Deze school veranderde later in het Praktijkonderwijs te Brielle. In2006 ben ik overgestapt naar het VMBO en MBO op het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam, waar ik nog steeds werkzaam ben als LO docent. Tijdens deze periode ben ik ook begonnen als ondernemer en heb ik een trainingsbureau opgericht. Binnen deze onderneming train ik jongeren en hun begeleiders/ docenten die probleemgedrag vertonen. Het schooljaar 2016-2017 ben ik als kerndocent werkzaam geweest op de Hogeschool Rotterdam binnen het instituut sociale opleidingen.

Ik hoop mijn ervaring en netwerk te kunnen gebruiken binnen de werkzaamheden voor de KVLO afdeling Rotterdam.
Brechtje Tendijck
lid
Mijn naam is Brechtje Tendijck.
Algemeen bestuurslid van Rotterdam en omstreken. In 1979 heb ik de KALO in Tilburg afgerond. Sinds september 1979 ben ik fulltime werkzaam als vakleerkracht bewegingsonderwijs. Momenteel ben ik in dienst van de stichting onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden en stichting Pit-ko. Ik werk met veel plezier in het primair onderwijs; zowel op reguliere scholen als op een sbo school. Door verschillende opleidingen en cursussen heb ik het vak bewegingsonderwijs steeds vanuit een ander perspectief gezien, wat voor mij heel motiverend en verhelderend heeft gewerkt.
Met het bestuur proberen we vooral nuttige en praktische bijeenkomsten te organiseren waar je in de zaal mee uit de voeten kan.
Pim van Kan
lid
Nadat ik in 2003 de HALO was gestart wist ik het zeker. Dit is een fantastische sector om in te werken: veel sportieve mensen, veel energieke mensen en vooral veel mensen die om anderen geven en proberen anderen naar een hoger sportniveau te brengen.
In 2008 ben ik als combinatiefunctionaris in het PO gymles gaan geven en heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen bij mij op school aan het sporten te krijgen. Dat lukte! In 2017 ben ik overgestapt naar de functie van buurtsportcoach in Vlaardingen. Deze functie bestaat uit twee rollen: beweegmakelaar en vakdocent LO. Als beweegmakelaar probeer ik zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen, zodat een gezondere leefstijl wordt aangegaan. In de gymlessen kan ik mijn creativiteit en didactiek kwijt en breng ik gymdocenten uit Vlaardingen bij elkaar. Intervisie is in mijn ogen de sleutel tot succes in het (bewegings)onderwijs.
Dick de Bruijne
lid
Mijn naam is Dick de Bruijne, geboren en getogen Zwollenaar. In Zwolle heb ik mijn opleiding CALO gevolgd en in 2008 ben ik afgestudeerd.
Mijn vriendin, nu vrouw, was reeds werkzaam in Rotterdam, vandaar dat ik geëmigreerd ben naar Rotterdam. Hier geef ik nu 11 jaar, met veel plezier, les op het Scheepvaart & Transport College in het VMBO en MBO. Vooral het leven lang plezierig bewegen probeer ik mee te geven aan de leerlingen en daarnaast probeer ik de leerlingen een stukje persoonsvorming mee te geven. Ik wil graag vanuit een organisatorische rol mijn bijdrage leveren aan het bestuur van de afdeling Rotterdam.
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...