Afdelingsbestuur

 
 


Léon Neven
Voorzitter
Ik ben Léon Neven, geboren in 1983, werkend in het VO op een school in Gouda. Ik wil niets liever dan dat leerlingen onder andere door mijn invloed met plezier goed leren bewegen een warm hart toedragen. Naast mijn werk als docent LO ben ik ook opgeleid als fysiotherapeut. Ik ben, naast windsurfen en zeilen ook aangesloten bij een atletiek vereniging en speel ik hockey.
Ik ben toegetreden tot de afdeling Rotterdam, omdat ik het erg belangrijk vind om mezelf te blijven scholen en te netwerken met vakgenoten in de regio. Zo'n regio als Rotterdam topsportstad moet toch echt een actieve vertegenwoordiging van de KVLO hebben. Vandaar dat ik samen met de collega's in het bestuur mijn schouders eronder heb gezet om de afdeling weer op gang te helpen!
Jan van Buuren
secretaris
Mijn loopbaan in het onderwijs begon bij het politiekorps Rotterdam Rijnmond waar ik verantwoordelijk was voor het opleiden en trainen van volwassenen die werkzaam waren bij de politie. Na een aantal jaar begon het onderwijs aan jongeren toch steeds meer aantrekkingskracht op mij uit te oefenen en ben ik begonnen als LO docent op een VSO MLK school te Brielle. Deze school veranderde later in het Praktijkonderwijs te Brielle. In2006 ben ik overgestapt naar het VMBO en MBO op het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam, waar ik nog steeds werkzaam ben als LO docent. Tijdens deze periode ben ik ook begonnen als ondernemer en heb ik een trainingsbureau opgericht. Binnen deze onderneming train ik jongeren en hun begeleiders/ docenten die probleemgedrag vertonen. Het schooljaar 2016-2017 ben ik als kerndocent werkzaam geweest op de Hogeschool Rotterdam binnen het instituut sociale opleidingen.

Ik hoop mijn ervaring en netwerk te kunnen gebruiken binnen de werkzaamheden voor de KVLO afdeling Rotterdam.
Stefan Gomes
Penningmeester
Ik ben Stefan Gomes, geboren in 1984 en werkend op een VMBOschool in Voorburg. Ik ben daar naast docent LO ook teamleider. Ik ben naast een zeiler een actieve hardloper.
In het bestuur heb ik de functie penningmeester. Ik vind netwerken erg belangrijk! Dit in de breedste zin van het woord: inspiratie opdoen voor elkaars lessen, kennis overdracht, gezelligheid.
Pim van Kan
lid
Nadat ik in 2003 de HALO was gestart wist ik het zeker. Dit is een fantastische sector om in te werken: veel sportieve mensen, veel energieke mensen en vooral veel mensen die om anderen geven en proberen anderen naar een hoger sportniveau te brengen.
In 2008 ben ik als combinatiefunctionaris in het PO gymles gaan geven en heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen bij mij op school aan het sporten te krijgen. Dat lukte! In 2017 ben ik overgestapt naar de functie van buurtsportcoach in Vlaardingen. Deze functie bestaat uit twee rollen: beweegmakelaar en vakdocent LO. Als beweegmakelaar probeer ik zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen, zodat een gezondere leefstijl wordt aangegaan. In de gymlessen kan ik mijn creativiteit en didactiek kwijt en breng ik gymdocenten uit Vlaardingen bij elkaar. Intervisie is in mijn ogen de sleutel tot succes in het (bewegings)onderwijs.
Marcel Pansier
In 1995 gestart op de HALO, met de doelstelling mijn enthousiasme over sport te gaan overbrengen op anderen. Veel geleerd van mijn stages in de binnenstad van Den Haag en Rotterdam. Daar zie je dat een team meer kan bereiken dan 1 individu.

Vanaf 1999 werkzaam in het voortgezet onderwijs in Spijkenisse, op een school met Mavo, Havo en Atheneum. In de beginjaren het vak BSM (toen nog LO2 op de Havo) opgezet en een aantal jaren later ook voor de Mavo afdeling het vak LO2. Ook buiten het onderwijs actief bij verschillende verenigingen.

De ontwikkeling van het vak LO gaat veel verder dan de lessen op school. Om die reden heb ik mij aangemeld bij de afdeling Rotterdam van de KVLO. Vanuit deze functie is er veel contact met het landelijke netwerk van de KVLO in Nederland.

Binnen de afdeling Rotterdam vind ik het belangrijk dat er een goed netwerk van vakcollega’s staat en er scholingen worden aangeboden in deze regio.
Dennis Waasdorp
lid
Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en adviseren van de realisatie van activiteiten op het gebied van scholing, voorlichting, netwerken en informatiebijeenkomsten.

Ik ben mij er terdege van bewust hoe belangrijk het is dat kinderen kwalitatief goed bewegingsonderwijs krijgen. De waarde van docenten en instructeurs bij het leren sporten en bewegen valt nauwelijks te overschatten. Actuele vakgerichte kennis kan hen in hun werk enorm steunen. In mijn carrière loopbaan heb ik gemerkt dat mijn manier van aanpakken een positieve bijdrage kan leveren aan het leren in een veilige en uitdagende omgeving, daarbij rekening houdend met ieders kwaliteiten. Doormiddel van structuur te bieden in overwegend dynamisch vormgegeven lesorganisaties, waarbij ruimte is voor ieders mening om tot een grotere team prestatie te komen. Deze ervaring zet ik daarom graag in om het vak in de breedste zin van het woord te kunnen ondersteunen.
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...